راهکار های تسکین درد پس از ارتودنسی

راهکارهایی برای کاهش درد ارتودنسی

احساس درد پس از شروع درمان ارتودنسی برای برخی افراد بسیار شدید و طولانی مدت است. برای برخی دیگر قابل تحمل و در حد چند روز است. ارتودنسی به دلیل فشاری که دندان‌ها و لثه وارد می‌کند احساس ناخوشایندی را در افراد به وجود می‌آورد.

راهکارهای ساده و دسترسی هستند که می‌توانید برای تسکین درد ارتودنسی، آن‌ها را انجام دهید. پس گذشت یک هفته تا چند روز درد و احساس ناراحتی به دلیل گذاشتن براکت های ارتودنسی از بین می‌رود. دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان در این مقاله روش‌های کاهش درد پس از ارتودنسی را در اختیار شما قرار می‌دهند، در ادامه با ما همراه باشید.

مشاوره وتماس با دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

علت درد پس ارتودنسی چیست؟

درد پس از ارتودنسی به دلیل فشار و نیروی وارده از سمت بریس ارتودنسی به فک و دندان‌ها است. با توجه به نوع دستگاه و هدف از درمان ارتودنسی، نیز دستگاه ارتودنسی موجب احساس درد در لثه، فک و دندان‌ها می‌شود. هنگامی که براکت های ارتودنسی روی دندان‌ها نصب می‌شوند، برای حرکت دادن دندان‌ها به آن‌ها نیرو وارد می‌کند. تحت تأثیر این نیرو و شدت آن برخی افراد احساس درد و ناخوشایندی خواهند داشت.

این درد و احساس فشار اغلب به این دلیل است که فرد به وجود براکت ها عادت ندارد. متخصص ارتودنسی فشار براکت ها را به گونه ایی تنظیم می کند که درد آن برای فرد قابل تحمل باشد و آسیبی به ریشه دندان‌ها وارد نشود. پس از گذشت یک تا چند هفته ارتودنسی عادت می کند و دیگر برای او احساس درد نخواهد داشت.

علت درد ارتودنسی

درد پس از ارتودنسی به آستانه تحمل درد افراد بستگی دارد و متغییر می‌باشد. برخی افراد درد زیادی را پس از نصب کردن یا سفت کردن براکت ها تجربه می‌کنند و برخی دیگر درد چندانی را احساس نمی‌کنند.

راهکارهای کاهش درد ارتودنسی

روش‌های زیر راهکارهای خانگی برای کاهش درد ارتودنسی هستند. با رعایت این نکات در خانه می‌توانید به‌ راحتی درد ناشی از براکت های ارتودنسی را تسکین دهید:

  • استفاده از رژیم غذایی نرم در روزهای اول:
    در روزهای اول که فرد نسبت به براکت های ارتودنسی یا پلاک ارتودنسی متحرک عادت ندارید از غذاهای نرم که نیاز به جویدن زیاد ندارد، استفاده کنید. در مقاله در دروران ارتودنسی پی بخوریم؟، می توانی لیستس ی از غذا های نرم را مشاهده کنید.
  • نوشیدنی‌های سرد بنوشید
    نوشیدن‌های سرد مانند آب یخ به کاهش التهاب لثه کمک می‌کند و باعث می‌شود احساس ناراحتی و درد بهبود یابد.
  • کمپرس یخ استفاده کنید:
    کمپرس یخ باعث کاهش درد و التهاب دندان‌ها و لثه می‌شود. از جویدن یخ و یا یخمک های میوه ایی برای جلوگیری از آسیب دیدن براکت ارتودنسی پرهیز کنید.
  • آب نمک قرقره کنید:
    قرقره کردن اب نمک موجب ضدعفونی و بهبود زخم‌های دهان می‌شود. باعث کمتر شدن درد پس از ارتودنسی می‌شود. اگر بافت نرم دهان براثر براکت ها زخم شده باشند آب نمک از تجمع باکتری در محل زخم و ایجاد عفونت جلوگیری می کند.
  • موم ارتودنسی را به براکت بچسبانید:
    اگر لبه براکت ها یا سیم ارتودنسی برای شما آزار دهنده است، می‌توانید موم ارتودنسی را روی آن‌ها بچسبانید. موم ارتودنسی موجب ایمن شدن بریس ارتودنسی می‌شود. دیگر موجب زخم شدن یا ایجاد احساس ناراحتی برای فرد نمی‌شود.
  • لثه‌هایتان را ماساژ دهید:
    اگر فشار بریس های ارتودنسی موجب التهاب و درد در لثه‌هایتان شده است، با سرانگشت‌هایتان  یا یک تکه یخ، لثه‌هایتان را به آرامی ماساژ دهید.
  • بهداشت دهان و دندان‌هایتان را رعایت کنید:
    هرچند که با وجود براکت های ارتودنسی مسواک زدن و تمیز کردن دندانها کمی دشوار است، اما همچنان بهداشت دندان‌هایتان را به طور کامل رعایت کنید.  مقاله تتفاوت مسواک ارتودنسی و مسواک معمولی راهنمایی خوبی برای خرید مسواک مخصوص ارتودنسی به شما ارائه می دهد.
  • به طور منظم به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید:
    با مراجعه به در صورتی که  قسمتی از بریس ارتودنسی در وضعیت نامناسبی باشد متخصص ارتودنسی ان را اصلاح میکند.
  • از مسکن برای تسکین درد ارتودنسی استفاده کنید:
    دندانپزشک ارتودنسی به افرادی تحمل درد ارتودنسی را در چند روز اول ندارند توصیه می‌کند، از مسکن‌های بدون نسخه استفاده کنید.

راه های کاهش درد ارتودنسی

احساس درد ارتودنسی چه قدر طول می‌کشد؟

بیشترین میزان درد ارتودنسی در روزهای اول است. امکان دارد تا یک ماه، فرد در هنگام غذا خوردن و صحبت کردن احساس ناراحتی داشته باشد. اما به‌مرور زمان به وجود دستگاه ارتودنسی عادت خواهد کرد. دیگر درد مداومی را در مدت درمان ارتودنسی احساس نخواهد کرد.

 مدت درد ارتودنسی

آیا ارتودنسی برای کودکان درد دارد؟

میزان درد ارتودنسی برای هر فرد متفاوت است. به‌طور کلی میزان احساس درد پس از ارتودنسی به سن، جنس، آستانه تحمل، فشار براکت ارتودنسی و میزان استرس فرد بستگی دارد.

انجمن ارتودنتیست‌های ایران در مورد این‌که آیا ارتودنسی پیشگیری کودکان درد دارد یا خیر؟

این‌گونه پاسخ می‌دهد:

درمان ارتودنسی با توجه به مکانیسمی که دارد و کاری که روی دندان‌ها انجام می‌دهد با درد همراه است. با توجه به تفاوتی که فک و دندان‌های کودکان با بزرگ‌سالان دارد، ممکن است این درمان برای آن‌ها نیز با درد همراه باشد.

حال توجه شما را به نمونه درمان‌های موفق ارتودنسی دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان جلب میکنم.

درد پس از ارتودنسی از چه زمانی شروع می‌شود؟

درد پس از ارتودنسی در اغلب موارد پس از نصب و اعمال تغییرات روی براکت های ارتودنسی ایجاد می‌شود. در طول مدت  ارتودنسی ثابت، احتمال ایجاد التهاب و درد بر روی لثه و لب‌ها وجود دارد. حال به چند موقعیت در طی درمان ارتودنسی اشاره می‌کنیم که احتمال دارد افراد درد و فشار را تجربه کنند:

احساس درد پس از نصب بریس ارتودنسی در جلسه اول

نصب دستگاه ارتودنسی در جلسه اول با توجه به شدت ناهنجاری‌های دندانی بین 30 دقیقه تا یک ساعت برای هر فک زمان می‌برد. فرد تا چند ساعت پس از گذاشتن بریس های ارتودنسی احساس درد و ناخوشایندی دارد. احتمال دارد به دلیل فشار براکت ها احساس درد تا چند روز نیز ادامه پیدا کند. می‌توانید با راهکارهایی که در ادامه مطرح شد، درد پس از ارتودنسی را تسکین دهید.

درد پس از سفت کردن بریس ارتودنسی

در طی معاینه‌های ماهانه با توجه به تغییرات دندانی و فکی، متخصص ارتودنسی اصلاحاتی را بر روی آن‌ها اعمال می‌کند. اعمال تغییرات و سفت کردن بریس ارتودنسی می‌تواند دردی  مانند درد جلسه اول ایجاد کند.

درد پس برداشتن ارتودنسی

برخی از افراد نیز پس برداشتن ارتودنسی احساس عجیب و ناخوشایندی را تجربه می‌کنند. مرحله برداشتن ارتودنسی اغلب بدون درد و مرحله ایی ساده تر از نصب ارتودنسی است. این احساس ناخوشایند به دلیل برداشتن نیرو ارتودنسی و حساس‌تر شدن دندان‌ها ایجاد می‌شود.

درد ارتودنسی به دلیل استفاده از ابزارهای جانبی ارتودنسی

استفاده از کش ارتودنسی، پاورچین ارتودنسی و مینی ایمپلنت ارتودنسی به دلیل فشار مضاعفی که وارد می‌کند، احساس ناخوشایندی را در دهان فرد ایجاد می‌کند. با گذر زمان فرد به وجود این دستگاه‌ها در دهان خود عادت می‌کند و می‌تواند به روال روزانه زندگی خود بپردازد.

درد زخم دهان

زخم شدن لثه و بافت نرم داخل دهان با براکت ها و سیم ارتودنسی نیز موجب احساس درد و سوزش می شود. شکستن و جدا شدن براکت ارتودنسی نیز عاملی دیگری برای زخم شدن بافت حساس داخل دهان است.

اگر در طی درمان ارتودنسی دچار دندان درد شدید، حتماً به متخصص ارتودنسی خود اطلاع دهید تا ازلحاظ پوسیدگی دندان در طی درمان ارتودنسی یا التهاب لثه در ارتودنسی، دهان شما را معاینه کند.

کلام پایانی در مورد درد پس از ارتودنسی

درد لثه پس از ارتودنسی یک به دلیل تغییرات ایجاد شده  روی دندان‌ها، یک امر طبیعی می‌باشد. برای رسیدن به  دندان‌های منظم و لبخندی زیبا لازم کمی در طی درمان ارتودنسی صبور باشید. حداکثرمیزان احساس درد و ناراحتی تا یک هفته بعد از گذاشتن براکت های ارتودنسی است. به مدت 2 الی 3 هفته بعد از ارتودنسی به آن‌ها عادت می‌کنید و غذا خوردن و صحبت کردن شما به روال عادی باز می‌گردد.

دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی  انواع خدمات ارتودنسی طرح لبخند و ارتودنسی کودکان و… را در اصفهان ارائه می‌دهند. می‌توانید برای یک دریافت نوبت معاینه رایگان با شماره09130211313 تماس بگیرید.

مقالات ارتودنسی جدید

صفحات بروز رسانی شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Button