التهاب لثه در دوران درمان ارتودنسی

التهاب لثه در ارتودنسی

التهاب لثه در حین ارتودنسی از جمله عوارض ارتودنسی که برای برخی افراد بروز می کند. به دلیل وجود بریس های ارتودنسی لثه‌ها در شرایطی هستند که احتمال آسیب‌پذیری آن‌ها بیشتر است. علت اصلی تحلیل لثه ، جرم دندان و پلاک‌های میکروبی است که در اثر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ایجاد می شوند. در درمان ارتودنسی به دلیل آنکه رعایت بهداشت دهان ، مسواک زدن با وجود براکت های ارتودنسی سخت است، احتمال بروز تحلیل لثه نیز بیشتر است.

اما داشتن براکت ارتودنسی تنها دلیل تحلیل لثه در حین ارتودنسی نیست بلکه  علت‌ها و عوامل دیگر نیز وجود دارند که موجب التهاب و تحلیل لثه در ارتودنسی می‌شوند.

اگر پس از گذاشتن براکت های ارتودنسی با تورم لثه و خونریزی آن‌ها مواجه شدید بهتر است دراین مقاله همراه ما باشید. دکتر محمدناصری متخصص ارتودنسی زرین‌شهر اصفهان در مورد دلایل التهاب لثه در حین ارتودنسی و راه‌های درمان و پیشگیری از التهاب لثه اطلاعات جامعی را در این مقاله مطرح کرده اند.

مشاوره وتماس با دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

 چرا در برخی افراد التهاب لثه در ارتودنسی به وجود می‌آید؟

بروز التهاب لثه در حین ارتودنسی بیشتر در افرادی که ارتودنسی ثابت انجام داده‌اند دیده شده است . با قرار گرفتن براکت های ارتودنسی در دهان ، تمیز کردن دندان‌ها و لثه‌ها دشوار می‌شود که منجر به تجمع پلاک و جرم در دهان می‌شود. هنگامی که پلاک و جرم تشکیل‌شده روی حاشیه دندان و لثه به طور صحیحی تمیز نشوند، منجر به التهاب و عفونت لثه در ارتودنسی می شود.

در صورتی که در حین درمان ارتودنسی با مسواک مخصوص ارتودنسی و نخ دندان ارتودنسی به درستی اطراف براکت ها و لثه ها تمیز نشوند ، پلاک ها به مرور زمان تبدیل به جرم دندان می شوند که محیط مناسب برای رشد و فعالیت باکتری هستند. ادامه یافتن فعالیت باکتریایی منجر به تحلیل لثه در ارتودنسی و فاصله افتادن بین دندان و لثه می شود.

به وجود امدن التهاب لثه در اثر رعایت نکردن صحیح بهداشت دندان و دهان

قرمزی، تورم و التهاب لثه در ارتودنسی بسیار مهم می باشد و در صورتی که هر یک از علائم التهاب لثه را مشاهده کردید سریعاً به متخصص ارتودنسی خود اطلاع دهید. باید قبل از آنکه تورم و التهاب لثه پیشرفت کند و به بیماری‌های پریودنتال تبدیل شود، درمان‌های لازم را انجام دهید. مرتب شدن و صاف شدن دندان تنها کاربرد ارتودنسی زیبایی نیست بلکه هدف اصلی دندان و لثه‌هایی سالم در کنار لبخندی زیبا است.

علائم التهاب لثه:

در ادامه به معرفی برخی نشانه‌های التهاب لثه می‌پردازیم. در صورتی که برای درمان التهاب و عفونت لثه در مراحل اولیه با روش‌های ساده تر اقدام کنید، دیگر نیازی به درمان‌های پزشکی مانند جراحی لثه نخواهد بود. علائم عفونت لثه عبارت‌اند از :

  • تغییر رنگ لثه
  • حساس شدن لثه‌ها
  • قرمزی و تورم لثه
  • وجود پلاک‌های دندانی
  • تحلیل لثه اطراف دندان
  • خونریزی لثه هنگام استفاده از مسواک یا نخ دندان

علائم التهاب لثه در درمان ارتودنسی

دلایل التهاب لثه

علت شایع التهاب لثه در تمامی سنین جرم و پلاک دندانی است که در اثر عدم رعایت بهداشت لثه و دندان‌ها به وجود می‌آید. التهاب لثه پس از انجام ارتودنسی، کامپوزیت و کشیدن دندان نیز به دلیل تغییرات ایجاد شده بروز پیدا می‌کند. سایر دلایل التهاب لثه شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. عوامل ژنتیکی
  2. عدم جرم گیری دندان‌ها
  3. ضعیف بودن سیستم ایمنی
  4. استعمال دخانیات و سیگار و مصرف الکل
  5. پلاک های میکروبی که در دندانهای کج و روی هم قرار گرفته
  6. تغییرات هورمونی در خانم ها در دوران بارداری و قاعدگی
  7. عدم رعایت صحیح و دقیق بهداشت دهان در ارتودنسی

درمان لثه ملتهب شده

بهتر است درمان التهاب لثه را پس از مشاهده علائم اولیه عفونت لثه شروع کنید. چرا که با درمان التهاب لثه در مراحل اولیه می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد و سلامت دوباره لثه را به آسانی به دست آورد. با دیدن علائم التهاب لثه به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید تا با توجه به شدت التهاب لثه درمان مناسب شما را مشخص کند.

برای درمان التهاب لثه و تحلیل لثه دندان‌ها را جرم‌گیری می کند و تمامی پلاک ها و باکتری‌هایی که به خط لثه نفوذ کرده اند را حذف می‌کند. همچنین برای پایان دادن به فعالیت‌های باکتریایی ، دندان‌پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. اگرالتهاب و عفونت لثه پیشرفت کرده باشد، تمیز کردن عمق ریشه و صاف کردن ریشه دندان نیز انجام می شود. جراحی فلپ در مواردی که بیماری لثه پیشرفت کرده باشد، برای کم کردن فاصله بین دندان و لثه انجام می شود.

راه‌های پیشگری از التهاب لثه در ارتودنسی

قبل از انجام ارتودنسی حتماً هرگونه پوسیدگی و عفونت دندان را درمان کنید . همچنین اگر به التهاب لثه دچارید یا زخمی در لثه دارید آن‌ها را درمان کنید و سپس اقدام به ارتودنسی کنید. چرا که سلامت دندان ها و لثه در اولویت هستند و همچنین موجب می شود در مکانیسم حرکت دندان در ارتودنسی تداخلی به وجود نیاید.

استفاده از مسواک مخصوص ارتودنسی راهی برای جلوگیری از التهاب لثه در درمان ارتودنسی

  1. از جمله مراقبت‌هایی که کمک می کند به التهاب لثه در دوران ارتودنسی دچار نشوید، استفاده کردن از مسواک مخصوص ارتودنسی می‌باشد. باید به خوبی اطراف براکت‌های ارتودنسی را تمیز کنید تا دچار جرم‌گرفتگی نشوند.
  2. اگر در صورتی در کنار براکت های ارتودنسی، مینی ایمپلنت ارتودنسی نیز بر روی لثه نصب شده است، در حفظ بهداشت  مینی اسکرو ارتودنسی کوشا باشید، تا موجب عفونت لثه در آن قسمت نشود.
  3. بهتر است در دوران ارتودنسی از غذاهای که به دندان می چسبند و تمیز کردن آن‌ها از روی دندان‌های ارتودنسی شده به‌ سختی انجام می‌شود، پرهیز کنید. می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درزمینهٔ رژیم غذایی مناسب دندان‌های ارتودنسی شده ، مقاله در دوران ارتودنسی چه بخوریم را مطالعه کنید.
  4. به صورت منظم و دوره‌ای به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید تا با انجام معاینه جامع ، وضعیت سلامت لثه در درمان ارتودنسی بررسی شود.
  5. در دوران ارتودنسی تا جایی که ممکن است از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید ، چراکه نباید از عوارض سیگار بر ارتودنسی غافل بود.
  6. در زمان ارتودنسی کودکان طریقه صحیح مسواک زدن را به آن‌ها آموزش دهید و او را در رعایت بهداشت دندان‌های ارتودنسی شده همراهی کنید.
  7. از نخ دندان مخصوص ارتودنسی برای تمیز کردن ما بین دندان‌هایتان استفاده کنید.
  8. سعی کنید از رژیم غذایی مقوی برای تقویت سیستم ایمنی خود استفاده کنید.
  9. دهانشویه ضد باکتریایی استفاده کنید.

سخن پایانی

عامل اصلی التهاب لثه در ارتودنسی عدم رعایت صحیح بهداشت دندان و لثه می باشد. هرچند که وجود براکت های ارتودنسی، مسواک زدن و نخ کشیدن را دشوار می‌کند اما برای حفظ سلامتی دندان‌ها و لثه باید با دقت و آرامش دندان‌های ارتودنسی شده را تمیز کرد. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، بهتر است با انجام توصیه‌های جلوگیری از التهاب لثه در ارتودنسی از بروز این بیماری جلوگیری کنید.

دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی در زرین شهر خدماتی مانند درمان انحراف بدون جراحی فک و درمان انواع مال آلکوژن را انجام می‌دهند. می‌توانید برای درمان ناهنجاری‌های دندانی و فکی خود برای رزرو نوبت با شماره 09130211313 مطب ایشان تماس بگیرید و یا از مشاوره آنلاین ایشان استفاده کنید.

مقالات ارتودنسی جدید

صفحات بروز رسانی شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Call Now Button