درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی

درمان لبخند لثه‌ای با ارتودنسی | انواع روش‌های درمان لبخند لثه‌ای

ارتودنسی یکی از روش‌های درمانی لبخند زیبایی می‌باشد. افرادی که در هنگام لبخند زدن بیش از چهار میلی متر از لثه‌هایشان نمایان می‌شود، لبخند لثه ایی دارند. بروز لبخند لثه ای در افراد علل گوناگونی دارد. با توجه به علت آن، دندان‌پزشک متخصص درمان مناسب را برای آن پیشنهاد می‌کند.

 لبخند لثه ای را می‌توان با روش‌های جراحی مانند لیفت لثه، جراحی فک و … انجام داد و همچنین روش‌های غیر جراحی مانند ارتودنسی یا لمینت دندان برای درمان لبخند لثه ای استفاده می‌شوند.

در این مطلب دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی در فولادشهر اصفهان، اطلاعاتی را در مورد لبخند لثه ایی با ارتودنسی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

مشاوره وتماس با دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

لبخند لثه‌ای چیست؟

لبخند لثه ای (Gummy Smile) به حالتی گفته می‌شود که در هنگام لبخند زدن لثه‌های فرد بیش از حد طبیعی نمایان شود. لبخند لثه ای برای برخی افراد خوشایند نیست و موجب کاهش اعتماد به نفس آن‌ها می‌شود.

امکان درمان لبخند لثه ای برای تمامی افرادی که به دنبال لبخند زیبا و مناسب برای خودشان هستند، وجود دارد. تنها کافی است پس از آنکه منشا لبخند لثه ای مشخص شد دندان‌پزشک متخصص، درمان مناسب آن را تشخیص دهد.

لبخند لثه ای چیست؟

اغلب روش‌های درمان لبخند لثه ای دروه نقاهت کوتاهی دارند. با اصلاح لبخند لثه ایی ناهنجاری‌های لثه یکنواخت می‌شوند. یکی دیگر از مزیت‌های درمان لبخند لثه ای حذف بافت اضافی لثه و زیبا شدن لبخند فرد است.

روش‌های درمانی لبخند لثه ایی

اگر به لبخند لثه ایی دچار هستید، ابتدا به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. ارتودنتیست با معاینه کامل وضعیت دندان‌ها و فک بالا درمان مناسب لبخند لثه ایی را به شما پیشنهاد می‌دهد. درمان لبخند لثه ایی (گامی اسمایل) به دو روش، بدون نیاز به جراحی و با عمل جراحی امکان پذیر می‌باشد؛ که با توجه به شدت لبخند لثه ایی یکی از این دو روش‌ درمانی را پیشنهاد می‌شود.

انواع روش های درمان لبخند لثه ای

درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی

هنگامی که لبخند لثه ای ناهنجاری‌های دندانی و مشکلات فک بالا باشد، می‌توان به وسیله ابزارهای ارتودنسی آن را درمان کرد. لبخند لثه ای در سطح متوسط و در سنین پایین به راحتی با ارتودنسی درمان می‌شود. با اصلاح موقعیت دندان‌ها و ناهنجاری‌های فک بالا در هنگام لبخند زدن دندان‌ها و لثه های فرد با سایر اجزای صورت متناسب دیده می‌شود.

درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی

درمان لبخند لثه ای با ارتوسرجری (ارتودنسی همراه باجراحی فک)

در برخی بیماران علت لبخند لثه ایی ناهنجاری‌های فکی می‌باشد و مربوط به مشکلات اسکلتی فک بالا می‌شود. در چنین بیمارانی ارتودنسی همراه با جراحی فک انجام می‌شود.

افزایش طول تاج دندان

در صورتیکه تاج دندان کوتاه باشد و در هنگام لبخند زدن ارتفاع لثه از ارتفاع دندان بیشتر باشد با لیفت لثه مشکل لبخند لثه ای (گامی اسمایل) را اصلاح می کنند. در طی جراحی لیفت لثه، بافت لثه اضافی از روی دندان برداشته می‌شود تا قسمت بیشتری از تاج دندان نمایان شود.

لیفت لثه با لیزر یک روش کم تهاجمی است. جراحی لثه با لیزر درد و خونریزی کمتری نسبت به جراحی لثه با تیغ دارد.

اصلاح لبخند لثه ای (گامی اسمایل) با تغییر موقعیت لب

افرادی که لب بالای کوتاهی دارند با انجام جراحی لب بالا می‌توانند لبخند لثه ایی خود را بهبود بخشند.

درمان لبخند لثه ای با تزریق بوتاکس

روشی دیگر برای اصلاح وضعیت لب‌ها، تزریق بوتاکس است. با تزریق بوتاکس عضلات لب بالا دیگر منقبض نمی شوند و در هنگام لبخند زدن چندان بالا نمی‌روند.

 

درمان لبخند لثه ای در کودکان

در کودکان می‌توان با اصلاح الگوی رشد دندان‌ها و فک لبخند لثه ایی را با ارتودنسی کودکان درمان کرد. در کودکان زیر 12 سال به راحتی می توان با استفاده از ارتودنسی متحرک و بدون نیاز به جراحی فک، لبخند لثه ای را درمان کرد. اگر سن کودک بیش از 12 سال باشد، با ارتودنسی ثابت می‌توان لبخند لثه ای را اصلاح کرد.

اگر احساس می‌کنید کودکتان دچار لبخند لثه ای است، او را برای معاینه نزد متخصص ارتودنسی ببرید. بسیاری از کودکانی که لبخند لثه ای دارند با تکمیل رشد فک و صورت لبخند لثه ای آن‌ها نیز رفع می‌شود؛ اما اگر منشأ لبخند لثه ای مشکلات اسکلتی فک باشد بهتر است در همان سنین پایین (زیر 12 سال) تحت درمان قرار گیرند.

درمان لبخند لثه ای در کودکان

علل بروز لبخند لثه ای

در اکثر افراد لبخند لثه ای مشکلات ژنتیکی است و به صورت مادرزادی بروز پیدا می کند. همچنین گاهی این عارضه در اثر ضربه دیدن لثه یا بیش فعالی لب نیز ایجاد می‌شود.

علت‌های بروز لبخند لثه ای‌ای عبارت‌اند از:

  • کم بودن ارتفاع دندان
  • کوتاهی لب بالا
  • جلو بودن و رشد زیاد فک بالا
  • رشد نامناسب بافت لثه

هزینه درمان لبخند لثه ای

با توجه به نوع درمان لبخند لثه ایی هزینه ان نیز مشخص می‌شود. واضح است که درمان لبخند لثه ایی با ارتودنسی یا به روش جراحی فک قیمت‌های متفاوتی دارند. اگر نیاز به درمانهای دندانپزشکی برای اصلاح لبخند لثه ای دارید، می‌توانید با مراجعه به یک دندان‌پزشک متخصص ارتودنسی و مشخص شدن روش درمانی، حدود هزینه درمان لبخند لثه ای را تخمین بزنید.

نکته پایانی در مورد درمان لبخند لثه ای

درمان لبخند لثه ای برای همه افراد ضروری نیست و در بیشتر افراد تنها یک تفاوت ظاهری در هنگام لبخند زدن است. لبخند لثه ای تداخلی در عملکرد دندان‌ها ندارد. اگر احساس می‌کنید دچار لبخند لثه ای هستید و بافت اضافی لثه برای شما مشکل ساز شده است، به متخصص ارتودنسی برای درمان مراجعه فرمایید.

اگر ساکن شهر اصفهان هستید دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی، انواع خدمات ارتودنسی زیبایی برای اصلاح لبخند لثه ای و درمان انواع مال اکلوژن را ارائه می دهند. می توانید برای دریافت نوبت معاینه با مطب ایشان تماس بگیرید.

مقالات ارتودنسی جدید

صفحات بروز رسانی شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید