باندینگ ارتودنسی به چسباندن براکت های ارتودنسی که اولین مرحله شروع درمان ارتودنسی است ، میگویند. در همه انواع ارتودنسی ثابت مانند ارتودنسی لینگوال (پشت دندانی) ، ارتودنسی سرامیکی نیاز است تا ابتدا براکت ارتودنسی به روش باندینگ روی دندان چسبانده شوند. و سپس سیم ارتودنسی از میان براکت ها عبور کنند.
اگر برای منظم کردن دندانهایتان یا درمان ناهنجاریهای فکی بدون جراحی میخواهید ارتودنسی انجام دهید ، در این مقاله همراه دکتر محمدناصری متخصص ارتودنسی اصفهان باشید تا مراحل باندینگ ارتودنسی را برای شما شرح دهند.
فهرست مطالب
- 1 باندینگ ارتودنسی چیست؟
- 2 باندینگ ارتودنسی به روش مستقیم
- 3 باندینگ ارتودنسی به روش غیرمستقیم
- 4 مراحل باندینگ براکت ارتودنسی روی دندان
- 5 باندینگ ارتودنسی چه قدر طول میکشد؟
- 6 دی باندینگ ارتودنسی چیست؟
- 7 در صورتی که براکتهای ارتودنسی شل یا کنده شوند، چه باید کرد؟
- 8 ارائه انواع خدمات ارتودنسی کودکان و بزرگسالان در اصفهان
باندینگ ارتودنسی چیست؟
باندینگ ارتودنسی به چسباندن براکت ارتودنسی و قراردادن بریس ارتودنسی بر روی دندان گفته میشود. امروزه با پیشرفت علم دندانپزشکی روشها و تکنیکهای جدیدی برای چسباندن براکت های ارتودنسی استفاده میشوند، که کمترین آسیب به مینای دندانها وارد میکند.
بریس های ارتودنسی ثابت از دو جزء براکت و سیم تشکیل شده است. براکت ها قطعات مربعی شکل هستند . براکت ها در دو جنس فلزی و سرامیکی در ارتودنسی همرنگ دندان هستند. سیم ارتودنسی میان براکت ارتودنسی قرار میگیرد. باندینگ در ارتودنسی روشی برای چسباندن براکت روی دندانها یا پشت دندانها در ارتودنسی لینگوال است.
باندینگ براکت ارتودنسی توسط چسب مخصوص و نازک و چند لایه، بریس ارتودنسی روی دندانها تثبیت میکند. باندینگ براکت ارتودنسی به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام میشود. برای چسباندن براکت های ارتودنسی از نور لیزر و یا مواد شیمیایی استفاده میشود.
باندینگ ارتودنسی به روش مستقیم
در باندینگ مستقیم هر براکت ، تکبهتک روی دندانها چسبانده میشود. در طول مدت زمان چسباندن براکت ها ، دهان به کمک وسیلهای به نام رترکتور یا نگه داشته میشود. متخصص ارتودنسی برای آنکه در حین باندینگ ، لبهای روی دندان قرار نگیرند و سطح دندان برای بهتر چسبیدن براکت ها خشک باشد، از رترکتور استفاده میکنند.
یکی از مزیتهای باندینگ مستقیم این است که به طور دقیق روی هر دندان قرار میگیرد و دقت این روش را بسیار افزایش میدهد. ازجمله معایب روش هم میتوان به باز بودن طولانی مدت دهان فرد کهموجب ایجاد احساس ناراحتی در فرد میشود، اشاره کرد.
باندینگ ارتودنسی به روش غیرمستقیم
درروش باندینگ غیرمستقیم ارتودنسی ابتدا براکت ها بر روی یک قالب گچی که دندانهای بیمار گرفتهشده است نصب میشوند و سپس برسی کامل بر روی دندانهای او قرار داده میشوند. قالب و ماکت گچی دندانها این امکان را برای ارتودنتیست فراهم میکند که براکت ها را ابتدا بر روی قالب قرار میدهند و سپس براکت را همراه با سیم ارتودنسی روی دندانها میچسبانند.
در باندینگ ارتودنسی به روش غیر مستقیم زمان چسباندن براکت های ارتودنسی کوتاهتر از باندینگ مستقیم است. یکی از معایب این روش این که برای تنظیم دقیق جایگاه براکت روی دندان احتمال تغییر دادن جایگاه آنها وجود دارد .
مراحل باندینگ براکت ارتودنسی روی دندان
مراحل باندینگ در یک جلسه تمام میشود. در حین چسباندن براکت های ارتودنسی بیمار هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد. حال دکتر محمدناصری متخصص ارتودنسی کودکان در اصفهان مراحل باندینگ ارتودنسی را برای شما شرح میدهند:
- با استفاده از یک خمیر مخصوص سطح دندانها را تمیز و پالیش میکنند.
- به وسیله رترکتور لبها از روی دندانها جدا میکنند. بدین وسیله سطح دندانها را برای عملکرد بهتر چسب، خشک و بدون رطوبت نگه میدارند.
- با استفاده از یک ژل اسیدی لایههای اضافی دندان را تمیز میکنند.
- برای چسباندن براکت سیمانباندینگ را پشت براکت قرار میدهند
- چسب مخصوص یا بهاصطلاح پرایمری را روی دندان میگذارند.و سپس براکت ها را روی دندان جای گزاری میکنند.
- اضافی مواد باندینگ را از اطراف براکت روی دندان تمیز میکنند.
- به کمک نور لیزر و یا مواد شیمیایی سیمان باندینگ را سفت میکنند.
- پس از چسباندن براکت های ارتودنسی رترکتور را از دهان بیمار خارج میکنند.
- در مراحلِ آخر سیم ارتودنسی را در براکت های ارتودنسی قرار میدهند.
باندینگ ارتودنسی چه قدر طول میکشد؟
مراحل باندینگ ارتودنسی به اندازه یک جلسه 30 دقیقه طول خواهد کشید. پس از گذاشتن براکت ها شاید به دلیل فشاری که وارد می کند ، کمی احساس درد و ناراحتی داشته باشید. میتوانید برای تسکین درد آن در چند روز اول راهکارهای کاهش درد ارتودنسی را انجام دهید. در معاینههای ماهانه متخصص ارتودنسی با توجه به حرکت دندان و تغییرات و اصلاحاتی را در بریس ارتودنسی اعمال میکند. که انجام این کار نیز کمتر از یک ساعت زمان میبرد.
دی باندینگ ارتودنسی چیست؟
به برداشتن براکت های ارتودنسی از روی دندان دی باندینگ ارتودنسی میگویند. پس از آنکه دوره درمان ارتودنسی تمام شد متخصص ارتودنسی بدون آنکه کمترین آسیب را به مینای دندان وارد کند با استفاده از تکنیکهای ویژه ، باندینگ براکت های ارتودنسی را از روی دندان برمیدارند.
در صورتی که براکتهای ارتودنسی شل یا کنده شوند، چه باید کرد؟
شل شدن یا افتادن براکت ممکن است برای هر کسی پیش آید. اگر متوجه شدید که براکت شکسته شده و یا قطعات کنده شدهاند ، فوراً آنها را در یک دستمال یا کیسه تمیز قرار دهید و یک نوبت فوری از متخصص ارتودنسی خود بگیرید. دندانپزشک ارتودنسی مراحل باندینگ ارتودنسی را دوباره برای براکت کنده شده انجام میدهد.
کنده شدن براکت میتواند در اثر باندینگ ارتودنسی غیراصولی ، کمبود کلسیم در مینای دندان و رعایت نکردن مراقبتهای بعد از ارتودنسی باشد.
ارائه انواع خدمات ارتودنسی کودکان و بزرگسالان در اصفهان
باندینگ ارتودنسی یا چسباندن براکت های ارتودنسی روی دندان یک مرحله مهم در درمان ناهنجاریهای دندانی است. مراحل چسباندن بریس های ارتودنسی بدون ایجاد احساس درد است. لق شدن دندان در ارتودنسی یکی از عوارض نصب نکردن صحیح بریس ارتودنس روی دندان است . به همین منظور باید در انتخاب متخصص ارتودنسی نهایت دقت و حساسیت را به خرج دهید.
دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان خدمات ارتودنسی زیبایی و ارتودنسی و خدمات ارتودنسی طرح لبخند در اصفهان را با بالاترین سطح کیفیت ارائه میدهند. دکتر محمدناصری برای رفاه حال مراجعهکنندگان خود که در خارج از شهر اصفهان ساکن هستند ، امکان معاینه و مشاوره آنلاین را فراهم کردهاند. میتوانید از طریق شماره تلفن 09130211313 یک نوبت معاینه رایگان بهصورت حضوری و غیرحضوری دریافت کنید.