کوتاه شدن و تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی

آیا ارتودنسی موجب تحلیل ریشه دندان می‌شود؟ | دلایل + درمان

تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی ، ازجمله عوارض نادر ارتودنسی است. احتمال کوتاه شدن ریشه دندان برای افرادی که دارای زمینه ژنتیکی و یا به بیماری‌های خاصی مبتلا هستند، بیشتر است. کوتاه شدن ریشه دندان می‌توان در حین درمان ارتودنسی و یا پس‌ازآن رخ دهد، اما هیچ گونه علائم قابل مشاهده‌ای ندارد.

در صورتی که دندان‌پزشک ارتودنسی به موقع کوتاه شدن ریشه دندان را تشخیص دهد، امکان درمان آن در سطح متوسط و ضعیف، امکان پذیر است.

در این مقاله با دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان همراه باشید تا درباره علل و روش‌های درمانی تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی اطلاعات مفید و جامعی را کسب کنید.

مشاوره وتماس با دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

 

تحلیل ریشه دندان چگونه اتفاق می افتد؟

تحلیل ریشه دندان یک فرایند پاتولوژیک است که طی آن طول ریشه دندان کوتاه می‌شود. کوتاه شدن ریشه دندان عموماً علائم خارجی ندارد و فقط با عکس‌های رادیوگرافی مشخص می‌شود. اگر کوتاه شدن ریشه دندان به موقع تشخیص داده نشود، منجر به لق شدن و افتادن دندان می‌شود. تحلیل ریشه دندان می‌تواند در اثر عواملی به شرح زیر باشد:

  • وارد آمدن آسیب فیزیکی به دندان
  • پوسیدگی دندان
  • تورم نوک ریشه دندان
  • عفونت ریشه دندان
  • وارد شدن نیروی بیش‌ازحد به دندان‌ها

علت بروز تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی چیست؟

همه افرادی که درمان ارتودنسی انجام می‌دهند، به عارضه کوتاه شدن ریشه دندان دچار نمی‌شوند. در صورتی که نیروی وارد شده از طرف بریس های ارتودنسی بیش‌ از حد باشد ، که همین امر منجر شده حرکت دندان‌ها سرعت زیادی داشته باشند، در نتیجه سبب تحلیل ریشه دندان می‌شود. اکنون چند علت که احتمال تحلیل ریشه دندان را در طی ارتودنسی افزایش می‌دهند را بررسی می‌کنیم:

  • سن افراد
  • وارد شدن ضربه شدید به دندان
  • عوامل ژنتیکی و وراثتی
  • بیماری‌های سیستماتیک مانند آلرژی و آسم
  • آسیب‌های شیمیایی
  •  نکروز پالپ دندان

علت بروز تحلیل ریشه دندان در ارتودنسی چیست؟

آیا کوتاه شدن و تحلیل ریشه دندان خطرناک است؟

هنگامی که تحلیل ریشه بسیار محدود باشد و در اثر پاسخ  فیزیولوژیکی به حرکت دندان‌ها در ارتودنسی رخ دهد، خطرات و عوارض خاصی را به دنبال نخواهد داشت. برخی افراد  در حین  درمان ارتودنسی احساس لق شدگی دندان می‌کنند.

لق شدگی ناچیز دندان در حین ارتودنسی کاملاً طبیعی می‌باشد و به دلیل جابه جایی دندان توسط نیروهای ارتودنسی اتفاق می‌افتد. پس‌ازآن که دندان در موقعیت صحیح خود قرار گرفت، ریشه دندان در استخوان فک تثبیت می‌شود؛ و دیگر احساس لق شدگی دندان نیز برطرف می‌شود.

درصورتی که لق شدگی دندان در اثر فشار بیش از حد براکت های ارتودنسی باشد و در پی آن تحلیل ریشه دندان اتفاق بیافت، امکان دارد طول عمر دندان کاهش یابد.

چگونه کوتاه شدن ریشه دندان در طی ارتودنسی را تشخیص دهیم؟

تحلیل ریشه دندان علائم و نشانه‌های مشخص و بارزی ندارد که فرد تحت درمان ارتودنسی بتواند آن را تشخیص دهد. علائم کوتاه شدن ریشه دندان غیرقابل مشاهده هستند. تشخیص زود هنگام تحلیل ریشه در جلوگیری از پیشرفت آن و درمان آسان‌تر مؤثر است. به منظور تشخیص کوتاه شدن ریشه دندان در طی ارتودنسی باید به طور منظم به متخصص ارتودنسی خود مراجعه فرمایید تا توسط عکس‌های رادیوگرافی، وضعیت سلامت ریشه دندان‌ها را مورد بررسی قرار دهند.

چگونه کوتاه شدن ریشه دندان در طی ارتودنسی را تشخیص دهیم؟

اگر می‌خواهید بدانید عکس های رادیوگرافی در درمان ارتودنسی خطری دارند یا نه میتوانید مقاله آیا اشعه ایکس ارتودنسی خطری دارد؟ را مطالعه فرمایید.

چگونه می‌توان از کوتاه شدن ریشه در ارتودنسی پیشگیری کرد؟

تحلیل ریشه دندان ازجمله مشکلات و عوارض ارتودنسی است که نمی‌توان آن را پیش بینی کرد. یکی از علل اصلی تحلیل ریشه دندان وارد شدن نیرو مضاعف به دندان‌ها و حرکت سریع آن‌ها در طی درمان ارتودنسی است. به منظور جلوگیری از بروز چنین عارضه‌هایی باید در انتخاب متخصص ارتودنسی خود نهایت دقت را به کار بگیرید.

یک متخصص ارتودنسی با مهارت و دانش عملی به روز خود، فشار بریس ها را به گونه ایی تنظیم می‌کند که آسیب به ریشه دندان‌ها وارد نشود. همچنین دندان‌پزشک ارتودنسی باید با توجه به عوامل ژنتیکی و سلامت لثه و ریشه دندان و تراکم استخوان فک، برنامه درمانی را طرح‌ریزی می‌کند.

مراجعه منظم و ماهانه به دندان‌پزشک و بررسی وضعیت پریودنتال دندان‌ها به وسیله عکس فتوگرافی ارتودنسی در صورت وجود پیش زمینه های کوتاه شدن ریشه دندان از آن جلوگیری کند.

چگونه میتوان از تحلیل ریشه در ارتودنسی پیشگیری کرد؟

درمان تحلیل ریشه دندان چیست؟

پس از آن‌که تحلیل ریشه دندان تشخیص داده شد با توجه به میزان پیشرفت آن و شدت تحلیل برنامه مراحل درمانی مشخص می‌شود. متخصص ارتودنسی با برداشتن بریس های ارتودنسی یا کمتر کردن نیروی آن‌ها، روند تحلیل ریشه را کند و متوقف می‌کند و سپس متخصص ریشه یا اندودنتیست، درمان ریشه را شروع می‌کند.

تحلیل خارجی و داخلی ریشه دندان عموماً قابل درمان هستند و نیازی به نگرانی نیست اما اگر تحلیل ریشه دندان بسیار پیشرفت کرده باشد و نتوان از طریق درمان‌های اندودانتیکس دندان را حفظ کرد، دندان‌پزشک مجبور به کشیدن دندان می‌شود.

اگر تحت درمان ارتودنسی هستید و یا به تازگی می‌خواهید آن را شروع کنید، نگران آسیب دیدن و تحلیل ریشه دندان‌هایتان نباشید، چراکه فقط کافی است به صورت مرتب و در بازه زمانی معین با عکس‌های رادیوگرافی، به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید.

دکتر محمد ناصری در اصفهان انواع خدمات ارتودنسی، زیبایی و درمان انواع مال آلکوژن را ارائه می‌دهند. برای دریافت نوبت و مشاوره با شماره 09130211313 تماس حاصل فرمایید.

مقالات ارتودنسی جدید

صفحات بروز رسانی شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید