آندربایت و علل و روش های درمان آن
آندربایت و علل و روش های درمان آن را در این مقاله بخوانید : آندربایت underbite اصطلاحی است برای یک بیماری دندانی که در آن دندان های فک پایین، جلوتر و مشخص تر از دندانهای فک بالایی است.
به این وضعیت کلاس سوم III مال اکلوژن یا پروگناتیسم نیز گفته می شود. بعضی از موارد این مشکل ممکن است شدید باشد و باعث شود دندان های پایین به جلو کشیده شوند. موارد دیگر خفیف تر بوده و تقریباً قابل مشاهده نیستند.
آندربایت چیزی فراتر از یک مسئله زیبایی است.
البته برخی از افراد ممکن است عادت کنند که با آندربایت خفیف زندگی کنند، اما در موارد شدید ممکن است باعث مشکلات بهداشت دهان شود، مانند:
• مشکل در گاز گرفتن و جویدن غذا
• اختلال در صحبت کردن
• درد دهان و صورت به دلیل عدم انطباق فک
علت آندربایت چیست
نحوه چیدمان دندان شما ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی باشد. به طور معمول، دندان ها به گونه ای رشد می کنند که دندان های بالایی کمی روی دندان های پایین قرار می گیرند.
دندان های آسیاب که دندان های صاف و پهن در عقب دهان هستند باید روی یکدیگر قرار بگیرند. ترازبندی مناسب دندان باعث می شود هنگام غذا خوردن گونه ها، لب ها یا زبان خود را گاز نگیرید.
عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد آندربایت در فرد شود که شامل:
برخی از عادات دوران کودکی ممکن است خطر ابتلا به آندربایت یا عدم انطباق دندان ها را افزایش دهد. شامل:
• مکیدن انگشت شست
• فشار دادن دندان با زبان
• استفاده کودک از پستانک بعد از سه سالگی
• تغذیه طولانی مدت از بطری در دوران کودکی
ژنتیک
در اکثر مواقع، مشکل آندربایت به فرزندان به ارث می رسد. اگر حداقل یک فرد در خانواده شما به آن مبتلا باشد، احتمال ابتلا کودکان به آن وجود دارد. ژنتیک همچنین در شکل و اندازه فک و دندان افراد تاثیر گذار است.
جراحت و صدمه
صدمات شدید صورت ممکن است باعث آسیب دائمی استخوان فک شود. غالباً امکان ترمیم استخوان های شکسته وجود دارد، اما فک ها پس از جراحی دوباره مانند حالت اول مرتب نمی شوند که این می تواند باعث آندربایت شود.
تومور
تومورها در استخوان فک یا در دهان ممکن است باعث بیرون آمدن فک ها شده و باعث آندربایت شوند.
روش های درمان آندربایت چیست
همه افراد با دندانهای کاملاً همسو و متوازن متولد نمیشوند. معمولاً دندان هایی که کمی نامرتب به نظر می رسند به هیچ گونه درمان پزشکی احتیاج ندارند.
با این حال، اصلاح آندربایت، به ویژه هنگامی که شدید باشد، می تواند فواید زیادی داشته باشد. از جمله اینکه تمیز کردن دندان ها راحت تر خواهد شد. خطرات پوسیدگی دندان و بیماری لثه کاهش می یابد.
همچنین فشار کمتری روی دندان، فک و عضلات صورت خواهید داشت. در نتیجه می تواند خطرات مربوط به شکستن دندان و علائم دردناک اختلالات مفصل گیجگاهی فکی، که در آندربایت شایع است را کاهش دهد.
برخی از روشهای درمانی معمول برای آندربایت عبارتند از:
مسواک زدن و نخ دندان به طور مرتب و مراجعه به دندانپزشک برای معاینه و جرم گیری، بخش مهمی از روند مراقبت از دندان ها در افراد سالم است. اما افرادی که مشکل آندربایت دارند باید از دندان های خود مراقبت ویژه ای داشته باشند تا از آسیب و پوسیدگی بیشتر جلوگیری شود.
دندانهای خود را حداقل دو بار در روز و هر بار دو دقیقه با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. به مسواک زدن در امتداد خط لثه و از داخل، خارج و پشت دهان خود توجه کنید. حتماً علاوه بر مسواک زدن، از نخ دندان نیز استفاده کنید. حداقل دو بار در سال برای معاینه و تمیز کردن دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنید.
درمان پزشکی و ارتودنسی
درمان پزشکی توسط بهترین متخصص ارتودنسی اصفهان تنها راه اساسی اصلاح آندربایت و تراز کردن دندان ها است. در موارد خفیف دندانپزشک با استفاده از سیم یا بریس پلاستیکی یا سایر وسایل دندانپزشکی دندان ها را به جای صحیح خود منتقل می کند.
در مواردی که ازدحام بیش از حد دندانها در فک پایینی وجود دارد برداشتن یک یا چند دندان در فک پایین ممکن است به بهبود ظاهر آندربایت کمک کند.
دندانپزشک همچنین ممکن است از روش تراشیدن یا صاف کردن دندان های بزرگ یا بیرون زده استفاده کند. در موارد شدید، ممکن است جراحی برای اصلاح آندربایت توصیه شود.
آیا سیگار کشیدن در خراب شدن دندان ها تاثیر دارد؟، ربودنسی اصفهان، ارتودنسی اطفال، ارتودنسی دیمون، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی و کشیدن دندان، ارتودنسی و کودکان، استفاده از مسواک های بین دندانی، اصلاح طرح لبخند با روش ارتودنسی، اصلاح طرح لبخند، بهترین متخصصی ارتودنسی، بهترین متخصصین خوب ارتودنسی، تاثیر ارتودنسی بر زیبایی، تاثیر دهانشویه در دوران ارتودنسی، تغییرات ارتودنسی، جراحی فک، خصوصیت متخصص خوب ارتودنسی، درمان ار تودنسی، درمان عقب بودن فک پایین در مطب دکتر محمد علی ناصری، درمان عقب بودن (کوچکی) فک پایین در اصفهان، درمان عقب بودن (کوچکی) فک پایین، درمانهای ارتودنسی در اصفهان، درمانهای ارتودنسی، دندان نیش نهفته، دکتر ارتودنسی خوب، رابطه بین ارتودنسی و پوسیدگی دندان، ردیف کردن دندان های منظم در اصفهان، ردیف کردن دندان های نامنظم در اصفهان، ردیف کردن دندان های نامنظم، رعایت بهداشت دهانی، روش ها درمان ارتودنسی، رویش دندان های دائمی، وبلاگ، گالری