ارتودنسی در دوران بارداری | دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

ارتودنسی در دوران بارداری

آیا ارتودنسی در بارداری امکان دارد؟ این سؤال از سوی خانم‌هایی مطرح می‌شود که نیاز به ارتودنسی دارند و ممکن است قبل و یا حین دوران حاملگی درگیر درمان ارتودنسی باشند. دوران حاملگی دوران بسیار حیاتی برای جنین و مادر است و نباید اقدامی انجام دهیم که سلامتی جنین را به خطر بیندازیم. برای اطلاعات بیشتر در مورد ارتودنسی بارداری با دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی در اصفهان همراه باشید.

تماس و مشاوره با دکتر محمد ناصری بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان

آیا ارتودنسی در دوران بارداری خطر دارد؟

۹ ماه بارداری دوره حیاتی و مهم برای داشتن یک فرزند سالم است. در دوران بارداری هر دارویی را نمی‌توان مصرف کرد چون باعث صدمه زدن به جسم جنین خواهد شد. چنانچه در دوران حاملگی دچار دندان‌درد شدید باید با روش‌های غیر دارویی آن را درمان کنید. اما امکان انجام ارتودنسی در دوران حاملگی با رعایت مواردی قابل انجام است.

انجام ارتودنسی دندان در دوران بارداری نیاز به مصرف دارو ندارد و با کارگذاشتن سیم و بریس‌ها روی دندان انجام می‌شود. انجام ارتودنسی در دوران بارداری به دلیل داشتن شرایط ویژه در بیمار حتماً باید توسط یک متخصص ارتودنسی با تجربه و ماهر انجام شود. در کل می‌توان گفت انجام ارتودنسی در دوران بارداری بدون ریسک است و هیچ خطری برای مادر و جنین ندارد.

آیا ارتودنسی در دوران بارداری خطر دارد | دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

اگر در دوره درمان ارتودنسی باردار شدید چه باید کرد؟

همان‌طور که ذکر شد بارداری مانعی برای به تعویق انداختن زمان ارتودنسی ندارد. اگر در حین درمان ارتودنسی متوجه بارداری خود شدید حتماً به پزشک معالج خود اطلاع دهید تا با مراقبت بیشتر ادامه دوره ارتودنسی را به پایان برسانید. همچنین این موضوع را نیز با متخصص زنان خود نیز در میان بگذارید.

اقدامات قبل از ارتودنسی در بارداری

یکی از اقداماتی که باید قبل از ارتودنسی انجام دهید گرفتن عکس رادیوگرافی از دندان‌ها و فک است تا متخصص ارتودنسی دقیق‌تر و بهتر بتواند وضعیت دهان را مشاهده کند. اما همان‌طور که می‌دانید گرفتن این عکس باعث تابش اشعه ایکس به فرد می‌شود که برای جنین بسیار خطرناک است. در حال حاضر برای گرفتن عکس‌های رادیوگرافی برای خانم‌های باردار از محافظ‌هایی استفاده می‌کنند که روی شکم خانم‌های حامله قرار می‌گیرد و مانع رسیدن اشعه به جنین می‌شود.

چه نکاتی را باید در زمان ارتودنسی دوران حاملگی رعایت کرد؟

همان‌طور که می‌دانید در زمان بارداری اکثر هورمون‌های خانم‌ها دچار تغییر می‌شود و این تحولات در ناحیه دهان هم تأثیر گذار است. با دگرگونی هورمون‌ها مقدار پلاک و باکتری در مادر بالا می‌رود و همین باعث می‌شود تا لثه حساس شود و تغییراتی مثل ورم در لثه به وجود آید.

با این شرایط اگر دستگاه ارتودنسی در دهان داشته باشید شستشوی دندان‌ها بسیار مشکل خواهد شد و این باعث ایجاد عفونت و بیماری لثه خواهد شد. پس بهترین توصیه در زمان بارداری و ارتودنسی تمیز کردن صحیح و کامل دندان‌ها و براکت‌های ارتودنسی است تا دچار عوارض بعد از آن نشوید. در این شرایط متخصص ارتودنسی نیز باید با دقت خاصی تغییرات لثه و دندان‌ها را تحت نظر داشته باشد.

مسواک زدن در دوران بارداری | دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

بهترین روش ارتودنسی در دوران بارداری چیست؟

انتخاب بهترین روش ارتودنسی در دوران بارداری بنا به تشخیص متخصص و وضعیت دندان‌های او فرق دارد. در دوران بارداری هر ارتودنسی مناسب نیست و متخصص باید بی‌خطرترین روش و تکنیک را برای انجام ارتودنسی انتخاب کند. در ادامه چند مدل ارتودنسی که در دوران بارداری می‌توان انجام دارد را برای شما خواهیم گفت.

ارتودنسی ثابت در دوران بارداری

ارتودنسی ثابت یکی از روش‌های ارتودنسی است که برای تغییر فرم دندان‌ها و جابه‌جایی آنها از براکت فلزی و سیم روی دندان‌ها استفاده می‌شود. این نوع ارتودنسی باعث فشار کم و حرکت آهسته دندان‌ها می‌شود. از دیگر روش‌های ارتودنسی ثابت که برای خانم‌های باردار ضرری ندارد می‌توان به ارتودنسی سرامیکی اشاره کرد که به جای براکت فلزی از براکت سرامیکی استفاده می‌شود.

ارتودنسی متحرک برای خانم‌های باردار

ارتودنسی متحرک برعکس ارتودنسی ثابت به دندان‌ها متصل نیست و هر زمان نیاز بود می‌توان آن را از دهان خارج کرد. ارتودنسی متحرک روش خوبی برای خانم‌های باردار است که تمایلی به نصب دستگاه ارتودنسی ندارند و شستشوی آن نیز راحت‌تر است.

ارتودنسی نامرئی در دوران حاملگی

ارتودنسی نامرئی یکی از روش‌های ارتودنسی متحرک است که با روکش‌هایی نامرئی و شفاف که روی دندان‌ها قرار می‌گیرد باعث حرکت دندان‌ها می‌شود. این روکش‌ها به دندان متصل نیستند و هر زمان که نیاز بود می‌توان آن را خارج کرد. استفاده از این روش در مقایسه با روش ارتودنسی ثابت باعث فشار کمتر به لثه‌ها شده درنتیجه ورم و متورم شدن لثه در آن کمتر دیده می‌شود.

استفاده از نگهدارنده در دوران ارتودنسی

در شرایطی که مشکلات ارتودنسی بسیار کم باشد و نیازی به استفاده طولانی مدت دستگاه ارتودنسی نباشد از نگهدارنده ارتودنسی استفاده می‌کنیم.

بهترین نوع اتودنسی در بارداری | دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

عوارض و خطرات ارتودنسی در بارداری

درمان ارتودنسی درزمان بارداری خطر زیادی برای جنین ندارد و لی ممکن است عوارضی برای مادر ایجاد کند. در ادامه خواهیم گفت ارتودنسی در بارداری چه عوارضی در پی دارد.

ارتودنسی و داشتن حالت تهوع در زمان حاملگی

خانم‌های باردار چند ماه اول حاملگی را حالت تهوع دارند. داشتن حالت تهوع مداوم باعث بالا رفتن اسید دهان می‌شود. چنانچه دستگاه ارتودنسی داشته باشید این اسید باعث صدمه زدن به فلز ارتودنسی می‌شود و این می‌تواند دچار ساییدگی دندان‌ها کند. در این حالت باید پس از هر بار تهوع سریع دندان‌های خود را مسواک بزنید.

احتمال لقی دندان در دوران بارداری

یکی دیگر از اثراتی که با تغییر هورمون در بارداری ایجاد می‌شود شل شدن دندان‌هاست. این حالت نیز گذرا است و نباید نگران افتادن دندان‌های خود باشید. لق شدن دندان در حین ارتودنسی می‌تواند مشکل ساز شود و با این حال داشتن ارتودنسی نیز در داین دوران توصیه نمی‌شود.

متورم شدن لثه و احتمال ایجاد تومورهای بارداری

بعضی از خانم‌ها در طول بارداری به خاطر دگرگونی هورمونی لثه‌های آنها متورم می‌شود. این التهابات ممکن است باعث ایجاد تومورهای بارداری شود. این تومورها حالت موقتی و گذرا دارند و بعد از بارداری برطرف می‌شوند. اما چنانچه شما ارتودنسی نیز داشته باشید ممکن است سبب ایجاد درد شود و برای شما آزاردهنده باشد. پس بهتر است ارتودنسی را بعد از به دنیا آمدن کودک انجام دهید.

معاینه مکرر ارتودنسی در بارداری

ارتودنسی در دوران بارداری نیاز به مراقبت و مراجعه بیشتری به مطب دندانپزشکی دارد. بیماران عادی معمولاً هر ۲ ماه یکبار به مطب مراجعه می‌کنند اما در زمان بارداری بنا به تشخیص متخصص بهتر است شما هر ماه به مطب مراجعه کنید. مراجعه زیاد به مطب برای زنان باردار کمی دشوار است.

مشکلات اتودنسی در بارداری | دکتر محمد ناصری متخصص ارتودنسی اصفهان

آیا رابطه‌ای بین ارتودنسی و سزارین وجود دارد؟

خیلی از خانم‌های باردار سؤال داند که آیا ارتودنسی بر سزارین تأثیر دارد؟ در جواب می‌توان گفت عمل سزارین با بیهوشی انجام می‌شود و ارتودنسی تأثیری بر آن ندارد. نکته‌ای که باید مد نظر داشته باشید این است که دکتر از بودن دستگاه ارتودنسی در دهان شما اطلاع داشته باشد.

چرا ارتودنسی قبل از بارداری بهتر است؟

پزشکان توصیه می‌کنند قبل از بارداری دوره ارتودنسی را به پایان برسانید. زیرا برای دیدن موقعیت دندان‌ها و فک قبل از ارتودنسی باید عکس رادیوگرافی گرفته شود که به‌خاطرداشتن اشعه برای خانم‌های باردار ممنوع است. اما نصب براکت و دستگاه ارتودنسی ضرری برای جنین ندارد.

داشتن حالت تهوع در خانم‌ها در بارداری طبیعی است با وجود داشتن این وضعیت و دستگاه ارتودنسی ممکن است حالت تهوع شدیدتر شود. همچنین تمیز کردن مداوم براکت‌ها برای خانم‌های باردار طاقت فرساست.

ارتودنسی در دوران شیردهی

ارتودنسی در دوران شیردهی مشکلی ایجاد نمی‌کند اما در دوران شیردهی به خاطر کم شدن ویتامین و پروتئین در دوران بارداری خانم‌ها نیاز به تقویت خود دارند. در این دوران به خاطر وجود دستگاه ارتودنسی خوردن غذاهای سفت و یا گوشت برای آنها سخت است و این می‌تواند باعث آزردگی آنها شود.

در پایان

ارتودنسی در دوران بارداری را اگر امکان دارد بعد از دوران شیردهی انجام دهید. به دلیل سختی‌هایی که برای مسواک زدن و رعایت بهداشت در زمان ارتودنسی وجود دارد و این برای خانم‌های حامله ممکن است کمی مشکل باشد. نکته‌ای دیگر که باید مد نظر داشت اگر قصد ارتودنسی در زمان بارداری را دارید حتماً به یک متخصص ارتودنسی کار بلد و ماهر مراجعه کنید تا در دوران بارداری دچار مشکل نشوید. توصیه ما به شما دکتر محمد ناصری بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان است.

 

مقالات ارتودنسی جدید

صفحات بروز رسانی شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید