فهرست مطالب
ملاحظات مربوط به ارتودنسی در بارداری
ملاحظات مربوط به ارتودنسی در بارداری : در طول درمان ارتودنسی در بارداری برای به حداقل رساندن خطرات احتمالی برای مادر و جنین باید به ملاحظات و نکات مهمی توجه کرد. در این مقاله به بعضی از این ملاحظات و نکات اشاره خواهیم کرد.
- از آنجا که دوران بارداری بسیار حساس است باید دندانپزشک از تجویز رادیوگرافی اجتناب کند و در صورت ضروری بودن آن برای ادامه درمان ارتودنسی، بهتر است بعد از سه ماه اول بارداری رادیوگرافی انجام شود.
- در دوران بارداری استفراغ و حالت تهوع امری طبیعی است بنابراین رعایت بهداشت دندان در این دوران و در زمان ارتودنسی بسیار اهمیت دارد. از طرفی استفراغ های مکرر به مینای دندان و نیز دستگاه ارتودنسی آسیب می رساند. بنابراین مادران باید بعد از استفراغ دهان خود را بشویند و در صورت اهمیت ندادن به این موضوع دندان ها دچار پوسیدگی شدید می شوند.
- در دوران بارداری مادران میل شدید به مصرف بعضی غذاها دارند در حالیکه در زمان ارتودنسی تا حد امکان باید از خوردن غذاهای سفت اجتناب کرد. بنابراین در مدت ارتودنسی در بارداری تا جای ممکن از غذاهای جایگزین برای غذایی سفت استفاده شود که دارای ارزش غذایی برابر با غذای سفت هستند.
- باید تاریخچه ی کاملی از سابقه بیماری های پزشکی، روانی و اجتماعی از فرد باردار گرفته شود تا تمامی موارد احتمالی در نظر گرفته شود. گاهی اوقات مصرف دارویی خاص توسط مادر ممکن است در روند ارتودنسی تاثیر گذار باشد.
آیا ارتودنسی در بارداری نیازمند استفاده از داروهای خاصی است؟
از ملاحظات مربوط به ارتودنسی در بارداری برخلاف سایر درمان های مربوط به دهان و دندان نیازمند داروی بی حسی یا دیگر داروهای آسیب رسان به جنین نیست. در این درمان ممکن است در صورت داشتن درد بسیار فقط داروی مسکن تجویز شود که این دارو ها نیز معمولا آسیبی به مادر و جنین نمی رسانند و با مشورت پزشک تجویز می شوند.
ارتودنسی در بارداری تحت نظر بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان دکتر محمد ناصری