فهرست مطالب
تفاوت ارتودنسی کودکان و بزرگسالان
تفاوت های قابل توجهی بین ارتودنسی بزرگسالان و کودکان وجود دارد. عوامل روانی و اجتماعی وجود دارد که بزرگسالان علاقمند به درمان ارتودنسی را تحت تاثیر قرار می دهد.
این عوامل شامل انتظارات درمانی، نگرانی از ظاهر، احساس ناراحتی از استفاده از لوازم این کار و تمایل همکاری با متخصص می شود. بزرگسالان دوست دارند در کم ترین زمان بهترین نتیجه را بگیرند به طوری که در طی این مدت کمترین درد را تجربه کنند. در ادامه به تفاوت های اساسی بین ارتودنسی کودکان و بزرگسالان اشاره خواهیم کرد.
بزرگسالان اغلب به بیماری هایی مبتلا هستند که کودکان به آن مبتلا نمی شوند مانند تحلیل رفتن حاشیه استخوان ها و عفونت های خفیف لثه.
بر اساس گزارشات موجود در مجلات بهداشت دهان و دندان با افزایش سن استخوان ها سفت و سخت تر می شود و لازم است برای تنظیم موقعیت های جدید دندان زمان بیشتری صرف شود. این موارد به عنوان محدودیت های بیومکانیکی برای بزرگسالان شناخته می شوند که کار اصلاح آرایش دندان ها را کمی مشکل تر می سازد.
حساسیت بیشتر بزرگسالان به ارتودنسی
یکی دیگر از تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان این است که بیماران تحت درمان ارتودنسی در بزرگسالی بیشتر از کودکان در معرض خطر تحلیل رفتن ریشه دندان قرار دارند و ممکن است بدن ریشه را جذب کند و دندان بدون لنگر یا ریشه بماند.
عوامل مختلفی در این امر نقش دارند که شامل عادات دهانی، نوع ریشه دندان و سوابق خانوادگی است. اگر در معرض تحلیل ریشه دندان قرار دارید و درمان باعث ایجاد اصطکاک می شود که ریشه های دندان را تحت تاثیر قرار می دهد ممکن است به راحتی سبب لق شدن دندان و از بین رفتن آن شود.
لازم است متخصص به دقت دندان افراد بزرگسال را مورد بررسی قرار دهد حتی ممکن است به دلیل وجود این مشکل فرد بزرگسال نتواند ارتودنسی انجام دهد.
بیشتر افراد بزرگسال در معرض خطر اختلال temporomandibular قرار دارند که temporomandibular مفصل گیجگاهی فکی است که مانند لولایی استخوان فک را به جمجمه وصل می کند.
اختلال در عملکرد آن سبب احساس درد در مفصل فک و عضلات کنترل کننده حرکت می شود. متخصص ارتودنسی باید خطر ابتلا به اختلال temporomandibular را به دقت مورد بررسی قرار دهد.
اختلال temporomandibular سبب ایجاد مشکل در ارتودنسی در بزرگسالی می شود
نگرانی در خصوص اصلاح گزش در طی ارتودنسی برای بزرگسالان
یکی از دلایل اصلی برای انجام ارتودنسی درمان گزش است که در این حالت وقتی بیمار فک خود را می بندد دندان ها در موقعیت مناسبی قرار ندارند.
در بزرگسالان معمولا فضای کافی در دهان بیمار وجود ندارد که بتوان بدون کشیدن یک یا دو دندان این مشکل را برطرف کرد. همچنین در بزرگسالی معمولا بیمار ممکن است تعدادی دندان فرسوده هم داشته باشد که این قضیه تصمیم گیری و آزادی عمل را از متخصص می گیرد.
دندان کشیده شده در بزرگسالان مشکلاتی در ارتودنسی ایجاد می کند
معمولا بزرگسالان داری یک یا چند دندان کشیده شده هستند که این قضیه برای متخصص مشکل ساز می شود. محل ها دندان های کشیده شده در گذشته ممکن است محل مناسبی برای جابجا کردن و نظم دادن دندان ها با ارتودنسی نباشد بنابراین لازم است متخصص با استفاده از یک استخوان مصنوعی این مشکل را حل کند.
بستن شکاف بین دندان های کشیده شده نیز کار دشواری است و معمولا استخوان بزرگسالان مانند استخوان های در حال رشد کودکان به فشار پاسخ نمی دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب دکتر محمد ناصری بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان تماس بگیرید :